Assalam dan Bismillah..
Hmm harini tayang buat biskut coklat crinkles, rasanya seakan bronies pun ada. Lama rasanya nak mencuba resepi ni tapi ntah kenapa asyik tertangguh dengan benda lain saja! Adunannya begitu lembut dan perlu di simpan semalam dahulu sebelum di bentuk, kejadiannya sangat cantik merekah - rekah dan rasanya juga sedapp..
Bahan A :
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula caster
1/2 cawan gula perang
2 cawan tepung gandum
1/4 tsp garam halus
2 tsp baking powder
Bahan B :
3 biji telur
1/2 cawan minyak masak
1/3 cawan cream masam / natural yogurt
Bahan Salut :
1 cawan gula aising
Cara Membuat :
Di dalam bekas sebatikan bahan A dengan menggunakan whisk. Gaul sekata. Di dalam bekas lain campur bahan B pukul sebati. Masukkan sedikit demi sedikit bahan kering ke dalam bahan basah, gaul menggunakan spatula hingga sebati dan tiada gumpalan.
Tutup menggunakan plastik dan rehatkan semalam di dalam peti sejuk. Panaskan oven pada suhu 180 Celcius. Lapik baking tray dengan kertas silikon / baking paper. Ambil sedikit doh dan bulatkan, golekkan ke dalam gula aising. Susun di atas baking tray. Bakar selama 10 - 15 menit. Sejukkan.
Post A Comment:
0 comments so far,add yours