Jom buat pisang bakar berkeju, buat minum petang memang sangat syiok untuk teman minum kopi atau pun teh! Resepi ni sangat mudah di sediakan. Boleh juga untuk di bawa bekal ke sekolah atau di jadikan snack untuk anak - anak.. Bila anak - anak makan, terus saja keluar dari mulut mereka bunyi .."emmm....sedapnya ibuuu..". Untuk lebih menarik, saya taburkan coklat urai di atasnya sebelum dihidangkan. Okey mari kita lihat resepinya.
Pisang Bakar Berkeju
Pisang Cavendish - belah 2 memanjang
margarin secukupnya
Bahan Tabur :
Keju cheddar parut
2 sudu teh coklat urai
2 sudu teh susu pekat manis
Cara membuat :
Panaskan margarin di atas pan anti lekat hingga mencair . Masukkan pisang, bakar pisang hingga keperangan. Letakkan pisang di pinggan saji, hias dengan bahan - bahan tabur, hidangkan panas..
Post A Comment:
0 comments so far,add yours